У немачком граду Бремерхафену, у пуном јеку су припреме за слање 3 бригаде, 4 пешадијске дивизије америчке војске на границу Русије, преноси Bundesdeutsche Zeitung.

 

Тренутно у луку Бремерхафена пристижу бродови са војном опремом америчке војске.

 

У ЕВРОПУ СТИГЛИ АМЕРИЧКИ ТЕНКОВИ

 

«САД доводе у Немачку тенкове за рат са Русијом», пише немачки лист.

 

«Од 7 до 16 јануара ће свакодневно три воза са војном опремом бити слата на границу Русије», рекао је представник команде Бундесвера у савезној држави Бранденбург, додајући да ће за превоз бити потребно 900 вагона, а укупна дужина свих вагона достиже 14 км.

 

«Прави се, у овом моменту, непотребно премештање војске, што ће створити повећати напетост између Европе и Русије», рекао је заменик Бундестага и члан скупштинског Одбора за одбрану Немачке Алекандар Ној. Осим тога, политичар је уверен да САД и Северноатланска алијанса настављају да звецкају оружјем и све више и више прелазе са речи на дела.

 

Ној је рекао да је скандал што немачка Влада покушава да претвори Немачку у полазно место за распоређивање америчких и НАТО снага против Русије.

 

Према његовим речима, Берлин је дужан да одбије Вашингтону да користи немачки територију за транспорт трупа и да поведе дуго потребну политику попуштања затегнутости у односима са Москвом.

 

Ката

Тагови: ; ; ; ;