У Бања Луци на Тргу Крајине одржан је свечани дефиле поводом 25 година од оснивања Републике Српске.

 

Парада је почела уз тактове песме «Марш на Дрину».

 

Припаднике Трећег пешадијског Република Српска пука ОС БиХ постројио је Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић који им је након предаје рапорта наредио да остану на Тргу Крајине.

 

У свечаном дефилеу учествовали су припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Борачке организације Републике Српске и студенти који су носили велику заставу Републике Српске.

 

Учесници су били и припадници Републичке управе Цивилне заштите, Одсека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице Бањалука, чланови Градске организације Црвеног крста Бањалука, предузећа «Поште Српске» и Савеза националних мањина Републике Српске.

 

Дефилеу су присуствовали и председник Републике Српске Милорад Додик, премијер Жељка Цвијановић, председавајући Председништва БиХ Младен Иванић, а међу присутнима био је и Дарко Младић син генерала Ратка Младића.

 

«Република Српска је створена као одговор на зов српског народа да се на овим просторима оствари слобода», рекао је Додик.

 

Председник РС је истакао да српски народ у БиХ да живи и слави свој дан, али исто тако и да живе заједно са другима и са њима деле мир и слободу.

 

«Никада нећемо одустати од Републике Српске», нагласио је Додик.

 

 

 

 

Тагови: