Тројица америчких сенатора су у уторак објавили план за «свеобухватне» санкције против Русије због «мешања» у ток председничких избора, преноси  Ројтерс .

Према агенцији, намеру за спровођење плана су објавили  републиканац  Џон Мекејн, и демократе Бен Кардин и Роберт Менендез.

 

Подсетимо да је у понедељак, амерички Трезор на основу «Магнетсог акта» увео санкције против пет држављана Русије, укључујући председника Руског Истражног комитет Александра Бастрикина. Према саопштењу министарства, на листи санкција су  укључени Андреј Луговој, Дмитри Ковтун, Станислав Гордиевскии и Генадиј Плаксин.

 

ЦИА-е, ФБИ и НСА  је објавила 6 јануара извештај, којим су још једном оптужили Русију због «мешања у америчке изборе», али су одбили да даје било какве доказе, наводећи као разлог тајност обавештајних служби . У исто време у извештају указује да  су америчке обавештајне агенције извукле  закључке о «руским тајним операцијама  да утичу на изборе», према изворима као што су извештаји на  руској телевизији и писања на друштвеним мрежама.

Тагови: ; ;