Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:47

 

Вечерас око 18:45 украјинске снаге су покушале да пробију линије одбране Војске ДНР и упадну у насеље Спартак. Током напада користили су три групе од по 10 људи и имали су подршку артиљеријске, минобаачке и тенковске ватре. Напад је одбијен а украјинска страна имала је тројицу рањених војника.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих 24 сата 515 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Александровку, Трудовски и доњецки аеродром, Јасиновату и Круту Балку као и насеља Саханка, Лењинское, Коминтерново на југу ДНР. Током напада оштећене су 4 куће.

 

13:10

 

Украјинска војска је током претходне ноћи нападала Зајцево у околини Горловке. Према саопштењу Градске администрације оштећена је једна кућа. Под ватром украјинских нациста нашла се и индустријска зона Јасиновате.

 

Током претходне ноћи није било мирно ни у ЛНР. Народна милицццција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током ноћи покушале да, уз помоћ диверзантских група упадну у насеље Калиново. Напад је одбијен. У саопштењу се наводи да су украјинске снаге, супротно Споразуму из Минска поново користиле беспилотне летелице ради шпијунирања територије ЛНР. Беспилотне летелице примећене су изнад Калинова и града Стаханов.

Тагови: ; ;