Председник ПДП Бранислав Бореновић послао је данас високом представнику међународне заједнице у БиХ Валентину Инцку књигу „Злочини над Србима у Независној држави Хрватској“ и текст Дејтонског мировног споразума.

 

 

Бореновић је тако још једном реаговао на осуђујућу изјаву високог представника који је Републику Српску јуче упоредио са злочиначком НДХ Анте Павелића.

 

На корицама књиге, Бореновић је од Инцка поново затражио извињење и навео да као Србин не може да остане равнодушан на то што је високи представник Републику Српску ставио у исти контекст са Независном државом Хрватском.

 

„Као православни хришћанин, у време празновања рођења Господа нашег Исуса Христа, ту несмотреност покушаћу да објасним Вашом неупућеношћу“, навео је он.

 

 

Бореновић је објаснио и да је Инцку послао Дејтонски споразум како би га подсетио да тај документ предвиђа постојање и улогу високог представника у БиХ, због којег, као је навео, он данас и јесте овде, али и „учврстио позицију Републике Српске“.

 

„Очекујем да се читањем, и књиге и Споразума, боље упознате са тим шта стоји иза два дијаметрално супротна појма које тако олако користите. И даље очекујем Ваше извињење свим Србима и становницима Републике Српске“, навео је Бореновић.

 

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ; ;