Становници повратничког српског насеља Иваница у Федерацији блокирали су јутрос гранични прелаз између Босне и Херцеговине и Хрватске у знак упозорења, пошто у тој Месној заједници већ седам дана нема струје, воде, ни телефонских коминикација, али ни реакције надлежних да отклоне квар.

 

 

«Далековод који је за Дубровник пао обновили су људи из Требиња и били спремни да обнове и овај наш, али ови из Равног су рекли да то није њихова надлежност, тако да смо седми дан без струје, а када немамо струју аутоматски немамо ни воду. Попуцале су и цеви по кућама, немамо телефонске линије, јер не ради репетитор»- рекао је један од становника.

 

«Ово је у последњих пар години трећи Божић који смо дочекали без струје, да ли је случајно или намерно ми то не знамо, али тако је. Јуче, када сам обавештавао људе, нашао сам човека који има 93 године скоро замрзнутог. Деца и старији људи су се разболели и доста становника је одселило са Иванице, јер немају услове за живот», каже Александар Миличевић, мештанин Иванице.

 

 

 

Тагови: ;