За информативне агенције као што су Russia Today, Sputnik News и News Front могу да наступе тешка времена. У Немачкој је већ почело озбиљно да се говори о потреби да се блокирају сајтови који шире «руску пропаганду», пишу немачки медији.

 

 

У светлу недавних оптужби на рачун Русије за хакерске нападе, шеф Агенције за националну безбедност Патрик Зенсбург је затражио да се блокирају лажни интернет сајтови.

 

«Сајтови који дистрибуирају пропаганду по налогу власти треба да буду кажњени или, у екстремним случајевима, да буду блокирани!», рекао је Зенсбург у интервјуу за ВАЦ-Медиагруп, оптужујући руске медије за информациони рат.

 

«Морате схватити да они који објављују глупе вести треба да буду одговорни за своје речи. У овом случају говоримо о манипулацији мишљења интернет читалаца тих портала. Сврха овог информационог рата је подела немачког друштва», рекао је политичар.

 

То значи да постоји могућност да у блиској будућности буду блокирани Russia Today, Sputnik и приватна новинска агенција News Front због ширења пропаганде. А то шта је пропаганда а шта не, решиће појединци.

 

Ката

Тагови: ; ;