Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:17

 

Вечерас око 19:00 украјинска војска је отворила ватру из правца окупираног Пескија на Маринку. На срећу пројектили нису долетели на територију ДНР.

 

Током поподнева украјински нацисти су отворили ватру и на подручје Старомихајловке у околини Доњецка. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1340 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Озреновку, Широку Балку и Батмановку у околини Горловке, Старомихајловку, аеродром, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату са насељем Васиљевка као и насеља Октобар и Саханка на југу ДНР.

 

13:13

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана осам пута напале позиције Народне милиције у подручју Фрунзе, Калинова, Калиновке и споменика Кнезу Игору.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи гранатирале и Зајцево у околини Горловке, Спартак, Жабичево, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Јасиновату и Круту Балку као и насеља Октобар и Саханка на југу ДНР. Током напада оштећене су две куће.

 

Синоћ око 22:00 украјинске снаге су напале и контролно-пропусни пункт Мајорск код Горловке. На срећу, у моменту напада пункт није радио тако да ни жртава није било.

Тагови: ; ;