Тајни досије у коме се тврди да Москва располаже компромитујућим стварима против Доналда Трампа направила је компанија Orbis Business Intelligence Ltd. чије је седиште у Лондону, објавио је Wall Street Journal који тврди да су у тој компанији главни бивши британски обавештајци и да се баве реализацијом деликатних поруџбина приватних компанија.

 

 

На челу Orbis Business Intelligence су бивши британски агенти Кристофер Стил и Кристофер Бороуз. Стил већ неколико дана одбија да коментарише досије који је наводно настао крајем 2006 године, а Бороуз је само изјавио да не жели да потврди везу своје компаније да припремом досијеа.

 

Orbis Business Intelligence је основана 2009 године, а у раду користи обавештајне податке до којих долази, процене експерата и податке са интернета.

 

Прво је CNN објавио је тврдњу да Москва има компромитујуће информације и податке о Трампу, па је BuzzFeed објавио 35 страница тог досијеа.

 

Wall Street Journal је објавио да садржај досијеа изгледа сумњиво и да изискује проверу, а Трамп је BuzzFeed назвао гомилом смећа.

 

Ката

Тагови: ; ;