Лидер британске Лабуристичке партије Џереми Корбин сматра да размештање снага НАТО у источној Европи подиже тензију у односима са Русијом. Он је изјавио да неће подржати војни одговор у случају да Русија изврши инвазију на територију Естоније где су сада смештене британске трупе, преноси The Sun, позивајући се на изјаву прессекретара овог политичара.

 

Према речима званичног представника Џеремија Корбина, лидер Лабуристичке странке је узнемирен због чињенице да, постављањем трупа у земљама источне Европе, НАТО изазива сукоб са Москвом. Поред тога, портпарол је изјавио да Корбин неће подржати војни одговор у случају инвазије руских трупа у Естонији у којој се тренутно налазе британске трупе.

 

Истовремено, портпарол је рекао да је Џереми Корбин више пута поновио да не подржава политику руске Владе о многим питањима, укључујући и њихово деловање на Блиском истоку и у земљи.

 

Ипак, он не жели ескалацију напетости у односима са Русијом. А то се сада догађа.

 

«Џереми је изразио бојазан да би то била једна од манифестација појачавања напетости, која се тренутно дешава», одговорио је портпарол на питање да ли Корбин подржава размештај 800 британских војника у Естонији.

 

Ката

Тагови: ; ;