Влада Републике Српске саопштила је да ће прекинути сву комуникацију и односе са високим представником у БиХ Валентином Инцком и ОХР-ом све док се не извини српском народу због изречених увреда, односно због поређења 9. јануара, Дана Републике, са даном оснивања Независне Државе Хрватске, преноси РТРС.

 

 

На данашњој седници, Влада Републике Српске је прихватила иницијативу и захтев удружења и организација од јавног интереса за Српску, проистеклих из одбрамено-отаџбинских ратова. Од Инцка се тражи да се извини српском народу због изречених увреда.

 

Влади су упутили захтев Борачка организација Републике Српске, Републичка организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Савез логораша Републике Српске, Савез организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске и Удружење ампутираца УДАС.

 

У саопштењу се додаје да су захтев упутили и Савез удружења бораца Народноослободилачког рата Републике Српске, Удружење «Јасеновац – Доња Градина» из Бањалуке, Удружење жена жртава рата Републике Српске и Удружење грађана «Ветерани Републике Српске».

 

 

 

 

 

РТРС

 

 

Тагови: ; ; ; ;