Ништа ме не изненађује пуштање Харадинаја на условну слободу, чак ме је изненадило што је 8 дана био у затвору, а сада је пуштен само на условну слободу одузимањем пасоша и забраном да изађе из Француске док се не донесе коначна одлука.

 

 

 

Шта је овде највећи могући проблем?

 

 

Тај проблем нема везе са Србијом као фактором у међународним односима, може да нема везе ни са Русијом, ни са Америком, него једноставно само са Француском. Зашто?

 

Харадинај је потенцијални незгодан сведок за Француску и Бернара Кушнера за оно што је Кушнер радио на Косову док је био шеф мисије на Косову, а то је да је за период његове владавине (од 1999. до 2001.) на Косову нестао највећи број Срба који су завршили у жутој кући да им се ваде органи. Проблем Француске јесте што је била ДИРЕКТНО умешана, или је минимум ћутала и жмурила, над злочинима које је ОВК вршила над Србима ПОСЛЕ 9. јуна 1999. па све до 2001. године, у којем је периоду преко 400 Срба нестало и завршило у жутој кући, а све по диригентском палицом бившег француског министра Бернара Кушнера.

 

 

Да Француска стварно хоће да ослободи Харадинаја, она би то урадила истог дана, али очигледно Француска жели да уцењује или прети Албанцима због њихове раширене мафије широм исте, а која прави велике проблеме. Проблем је што исти ти Албанци много знају о француској умешаности у злочине на Косову над Србима и, можда, се Француска сада нашла у обраном грожђу како да савлада те две противречности. Дакле, не мора бити никаквог утицаја Србије, Русије, Америке, Немачке, било кога. Француска, једноставно, сама може одлучити да га пусти да Албанци не би проговорили о њеној умешаности.

 

 

Два злочинца увек држе један другога у шаци.

 

 

Фејсбук статус Ненада Узелца

 

 

Тагови: ; ; ; ; ; ; ; ;