Ката Буцик за NewsFront Србија

 

Daily Mail, онај исти лист који је својевремено са уживањем пренео мишљење Британаца да су Срби најнижи облик живота, овога пута је оптужио Србију да мигранте третира као што су својевремено Руси третирали немачке заробљенике у Другом светском рату након пада Стаљинграда 1943 године.

 

Срби су најнижи облик живота..

 

Текст почиње драматичним „Echoes of Europe’s dark past“ (Ехо европске мрачне прошлости), уз приказ колона миграната који по снегу и леду чекају храну, смрзнути, напаћени, остављени на милост и немилост.

 

 

Нигде, ни у једној реченици се не наводи да мигранти у Србији масовно одбијају да иду у прихватне центре где их чека топао кревет, купатило и три оброка дневно. Нити да се потпуно својевољно смрзавају на улицама и по баракама у нади да ће се врла ЕУ смиловати на њихове трагичне судбине и примити их у своје окриље.

 

Аутор текста Paddy Dinham пише о дугим редовима очајних и промрзлих људи који се тресу и чекају на своју порцију хране на -30С док снег немилосрдно пада.. Слика из Београда га необично подсећа на стару фотографију немачких заробљеника након пада Стаљинграда 1943 године, а ред за храну у Београду му призива ехо европске мрачне прошлости.. И, забога, све се чуди да се тако нешто дешава баш у граду који је 1941 године претрпео страшна нацистичка разарања.

 

 

Наравно, Педи не помиње да је тај исти Београд његова Британија бомбардовала 1944, након свих тих страшних разарања током немачке окупације. Не помиње ни да је његова Британија учествовала у бомбардовању тог истог Београда и целе Србије 1999 године, само зато што је Србија бранила своје.

 

СРБИ ОПАСНИЈИ ОД ИГИЛ И АЛ КАИДЕ ЗАЈЕДНО

 

Не помиње ни да су немачки заробљеници под Стаљинградом тамо својевољно дошли, у покушају да изврше инвазију на тадашњи Совјетски Савез и да су опседали тај исти Стаљинград без милости одвлачећи у смрт скоро ДВА МИЛИОНА људи.

 

Не помиње ни чињеницу да те мигранте нико није терао да дођу у Србију и да се ту понашају ван сваке цивилизацијске норме, све у покушају да се докопају те Педијеве Британије у којој заправо нису пожељни.

 

Србија мигранте није звала, али их је ипак угостила најбоље што може. Земља изгажена ратовима, санкцијама и којекаквим обојеним револуцијама и транзицијама, покрадена и прокажена, организовала је прихват и исхрану људи који је третирају као нужно зло и каљају њено гостопримство зарад циља који су себи зацртали.

 

«Од првог дана мигрантске кризе ми се према мигрантима са Блиског истока понашамо на најхуманији могући начин. Али, проблем је што они напросто не желе да остану код нас, а даље ка Европи не могу јер су свуда блокаде. У прихватним центрима има довољно места и за сваког топли оброк и кров над главом», каже комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

 

Но, господин Педи није имао времена да оде и да пита Владимира Цуцића зашто су мигранти на улици смрзнути и у редовима за храну на снегу.

 

Није желео. Јер се у том случају слика крвожедне Србије не би уклопила у деценијама слагану причу.

 

У крајњем случају, мигранти се овако у Београду смрзавају већ подуже.
Сигурна сам да ова срцепарајућа тугаљка о српским злотворима и нељудима нема везе са хапшењем Рамуша Харадинаја.
Да, сигурно се случајно поклопило.

 

И да не заборавим..

 

Шаљем Вам поздраве господине Paddy Dinham уз песму која је, између осталог, посвећена и Вашој Британији..

 

Ката Буцик

 

Тагови: ; ;