Такозвани Председник такозваног Косова Хашим Тачи је уверен да бивши «Премијер Косова», а сада опозиционар Рамуш Харадинај, који је ухапшен по потерници Србије због злочина над цивилима, ниће бити изручен Србији, пише Аваз.

 

 

Како каже, није ово први пут да су «косовски» политичари задржани у иностранству по потерницама Србије, али да до сада ни један није изручен Србији.

 

«Верујемо да ће се то поново десити. Када «косовске власти» ово објасне, уверен сам да ће се Хардинај вратити на «Косово»», рекао је Тачи, а преноси Фена.

 

«Власти у Србији нису задужене ни за шта везано за грађане «Косова» и територију те међународно признате државе», каже он, оптужујући Србију да о миру разговара у Бриселу само да би добила средстава из европских фондова.

 

«Србија је још затворена, окована у националистичку реторику која је проузроковала ратове деведесетих година прошлог века», закључује Тачи.

 

Постоје озбиљне индиције да Харадинајево хапшење у Француској нема везе са потерницом из Србије, већ са нерашчишћеним рачунима са бившим шефом цивилне мисије УН за Косово и Метохију Бернаром Кушнером.

 

 

Ката

Тагови: ; ; ;