Нови Председник САД Доналд Трамп и његова администрација наставиће да реализују олигархијску политику. Трамп није вансистемски Председник. То што је изабран, то није крах система већ његов цик-цак. Амерички систем је сам смислио такав корак јер је његов досадашњи курс — глобалистички — завео у ћорсокак и Запад и саме САД.

 

 

Преседан се у САД догодио пре сто година. Тада је у улози „Трампа“ био Ворен Хардинг. Он је прогласио курс на успостављање односа са совјетском Русијом, али је убрзо оболео и умро. Заменио га је Келвин Кулиџ за чије владавине се догодила Велика депресија са којом су почеле припреме за Други светски рат.

 

Снаге глобализма нису одступиле, оне су само промениле тактику. Ствар је у томе што је Вол-стрит сачувао контролу над ситуацијом. Зато Трамп има веома ограничене могућности.

 

Треба обратити пажњу на његовог кандидата за државног секретара Рекса Тилерсона, боса ExxonMobil. Његова кандидатура јасно говори ко стоји иза Трампа. ExxonMobil је настао спајањем компанија Exxon и Mobil, које су делови труста Standard Oil Џона Рокфелера који је под принудом био подељен 1911.

 

Тилерсон је посвећен проблемима америчке енергетике и део је олигархијске структуре САД. Зато не може бити сумње да ће он водити олигархијску политику, пише Владимир Павленко, а преносе fakti.org

 

Ката

 

Тагови: ; ;