Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 964 пута напале територију ДНР. Нападали су Жељезну Балку у околини Горловке, Спартак, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату и Круту Балку, као и насеља Саханка, Лењинское, Коминтерново и Петровское на југу ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана седам пута напале позиције Народне милиције у подручју Фрунзе, Ирмина, Калинова, Калиновке и Рајевке. Током напада у Ирмину је погинуо цивил 1989 годиште.

 

Током претходне ноћи украјинска војска је нападала и Широку Балку у околини Горловке, Спартак, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Јасиновату, Саханку и Коминтерново у Новоазовском рејону и Петровское у Старобешевском рејону на југу ДНР. У Коминтернову је током напада изгорела једна кућа.

Тагови: ; ;