У току синошње прославе Српске Нове године у центру Подгорице, у организацији Демократског фронта, присутнима је прочитан Проглас овог политичког савеза, којим се истиче да ће ДФ, уколико актуелни режим покуша да одлуку о учлањењу државе у НАТО донесе без консултације с грађанима, организовати народни референдум на коме ће се грађани Црне Горе непосредно изјаснити о овом питању.

 

Лидер НСД-а и члан Председнштва ДФ-а, Андрија Мандић, казао је да Фронт исказује потпуну спремност да организује референдум, незавизно од тога да ли ће власт на преваран начин покушати ту одлуку да донесе у Скупштини Црне Горе.

Проглас преноси у целости портал ИН4С:

 

Полазећи од Уставом зајамчених права и слобода грађанина и човјека,

Слиједећи општенародну потребу за плебисцитарним изјашњењем грађана око најважнијих државних питања,

Уважавајући чињеницу да је Црна Гора држава свих њених грађана који имају право да одлучују о њеној будућности,

Поштујући демократска начела, принципе и већинско расположење грађана Црне Горе,

Остајући привржени мисији помирења Црне Горе,

Демократски фронт исказује спремност, да уколико актуелни режим покуша да одлуку о учлањењу наше државе у НАТО донесе без консултације с грађанима, организује народни референдум на коме ће се грађани Црне Горе непосредно изјаснити о овом питању.

Позивамо црногорски режим да испоштује народну вољу за организовањем референдума и тако допринесе превазилажењу разлика које угрожавају стабилност и просперитет наше државе.

Свака друга одлука неутемељена у народној вољи неће и не може бити призната од већинске слободне Црне Горе.

Народна воља побиједити мора!
Слобода или ништа!
Нека живи права Црна Гора!

Тагови: ; ;