После објављивања снимка на којем се види како непознате особе постављају мине уз шине и претњу да је експлозив намењен возу који је из Београда кренуо ка Косовској Митровици, РТС-у је потврђено да специјалци проверавају пругу на северу Косова.

 

Тачи: Треба спречити улазак воза на Косово

 

 

фото: РТС

 

Специјалци су у контролу око 40 километара пруге кренули пошто им је из Приштине прослеђен снимак на којем се види како неидентификоване, маскиране особе постављају експлозив уз шине.

 

Код железничке станице Доње Јариње пругу проверава педесетак полицајаца укључујући и италијанске карабињере из састава Еулексове полиције, јавља извештач РТС-а са Космета. У близини пруге се окупио и известан број мештана.

 

Пруга од Косовске Митровице до административне границе дуга је око 40 километара.

 

Воз из Београда кренуо је раније данас ка Косовској Митровици по први пут после 18 година.

 

Уколико се утврди да је претња стварна, то би био други бомбашки напад на пругу на северу Косова.

 

Двојица Албанаца, припадника Косовског заштитног корпуса, погинула су 2003. године у покушају да поставе експлозив код железничког моста код Звечана.

 

Истрагом је утврђено да су Хамзе Бехрами и Исљам Бериша били припадници Албанске националне армије, коју је тадашњи шеф УНМИК-а Михаел Штајнер, после тог инцидента, прогласио терористичком организацијом.

 

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ; ; ;