Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:39

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да је током синоћњег напада на Доломитное у околини Горловке рањен трогодишњи дечак.

 

Током претходна 24 сата украјинске снаге су 796 пута напале територију ДНР. Нападали су Доломитное, Зајцево и Озреновку у околини Горловке, Вехнеторецкое и Васиљевку у околини Јасиновате, Спартак, Трудовски, Луганское и Еленовку у околини Доњецка, Саханку, Лењинское, Коминтерново и Джержинское на југу ДНР. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 9 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Лозовое, Нижне Лозовое, Калиново, Смелое и Калиновка.

 

 

Украјинске снаге су синоћ око поноћи напали пункт Мајорск код Горловке. Током напада није било никога на пункту. Под ватром украјинских снага нашли су се и Александровка, Трудовски и Спартак у околини Доњецка, Сигналное близу Докучаевска, Зајцево и Доломитное у околини Горловке, Васиљевку у околини Јасиновате као и Саханку на југу ДНР.

 

Под ватром се, по први пут од лета 2016. године нашао и Угљегорск који се налази на северу ДНР.

 

 

Тагови: ; ;