Министар спољних послова Исланда је најавио спремност да организује састанак руског лидера Владимира Путина и новоизабраног председника Доналда Трампа у Рејкјавику, али још увек није добио одговарајући захтев, преноси агенција Исланд Монитор .

«Влада Исланда није добила захтев за организацију тог састанка. Ако званичници из Вашингтона  одлуче да до овог састанка дође и доставе формални захтев властима Исланда да организују самит у Рејкјавику, ми смо спремни да пружимо наш потпуни допринос побољшању односа између САД и Русије.», — наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Исланда Гудлугура Тор Тохардсона.

 

Подсетимо да је лист Сандеј Тајмс објавио да Трумп жели да се састане са Путином у Рејкјавику у наредним седмицама након преузимања дужности.

 

У Рејкјавику су пре 30 година, одржани  разговори између Михаила Горбачова и америчког председника Роналда Регана. Током овог самита, Москва и Вашингтон су направили важан корак ка окончању хладног рата и поставили темеље за смањење стратешког наоружања.

Тагови: ; ; ;