Ексклузив Информативне агенције News Front. Председнк фракције, партије «Лева» у граду Квакенбрик у немачкој држави Доња Саксонија Андреј Маурер примећује данас у Немачкој процесе о којима раније није могао ни да мисли. Ово је потпуно чишћење информативног простора од стране владајуће коалиције, као и шпијунирање и контролисање рускојезичног становништва. Такође у медијима под контролом власти дешавају се интересантне ствари у вези рејтинга Меркелове. У вези с тим Андреј Маурер сматра да Немачку не чекају добра времена.

 

News Front. Многи од наших гледалаца не могу да схвате шта се дешава у Немачкој. Каква је ситуација и у ком правцу се мења. Стручњаци имају различита мишљења . Половина њих мисли да Ангела Меркел неће победити , а друга половина је уверена  да је Меркелова је у стању да промени ситуацију , људи то виде као стабилности и иду за њом?

 

 

Баш јуче сам био у Дому регионалног парламента, где сам имали прилику да комуницирам са политичарима, са нормалним људима друштва. Наравно, ситуација није једноставна. Мислим да ће  Меркелова победити на овим изборима јер још увек нема озбиљне конкуренције.Ситуација је таква да  Меркелова, опет може добити већину гласова, а такође и ЦДУ као странка. За нас, то је такође изненађујуће у Немачкој. Ако се ради о људима, може се рећи — нико не жели да Меркелову нико не жели ову владу, људи су уморни. А када изађу на изборе, ми смо изненађени. Према анкетама Меркелова је увек прва. Ово је невероватна фактор. Често сам учествовао у изборним кампањама, и ову ситуацију до сада нисмо имали у Немачкој.

 

 

 

 

News Front:За мене је  изненађујуће то да се  на супротним странама барикада налазе «десни» и «леви «. Међутим сви они представљају  јединствени фронт против владе и стидљиво представљају политику против инвазије избеглица. А власт истовремено маже, браон бојом представнике свих политичких структура , које  само покушавају да кажу да постоје  Немци које треба да спашавати. Како видите будући развој ове ситуације?

 

 

Ми, странка «лева» кажемо: хајде да поставимо питање, зашто имамо такву ситуацију?Одакле долазе мигранти ? Недавно,  сам био на демонстрацијама у Хамбургу против доласка НАТО трупа на руске границе. Ми као «Лева» партија постављамо питање: Одакле долазе мигранту? Из Либије, Сирије, Ирака. Дакле долазе из земаља где се налази НАТО. А наша земља, Немачка, могу отворено да кажем да је активно учествовала у њиховом бомбардовању. А с обзиром на то да смо их бомбардовали они наравно немају перспективе и онда, беже према Западу. Тако да нисам изненађен. Због тога, председник странке «левих » фракције у Бундестагу, она стави ово питање озбиљно. И, наравно, на њега се обрушила  владајућа партија. Наводно, ако смо «у праву»,  ако имамо «право» требају и докази. То је апсурдно. Ми кажемо — хајде да видимо зашто је ово овако , и како ћемо решити овај проблем. Ми продајемо много оружја на овом простору а после се чудимо кад је све бомбардовано што ти људи беже на Запад. Због тога овај проблем треба решавати на нивоу Европске уније. Немачка једноставно није у стању да сама реши овај проблем. Ако неко мисли супротно, то једноставно није реално.

 

 

 

 

News Front: —Још једно важно питање —  информационо поље  данашње Немачке. За нас је то била велико изненађење када је слободна, демократска, европска, земља почела да ограничава медије који нису под контролом Вашингтона. То су РТ, Спутник и наша агенција News Front. Представник Агенције за националну безбедност захтевао је забрану на територији Немачке за ове руске агенције. Они се толико плаше цурење информација да су у стању да спаљујуи уништавају било који медиј.

 

 

Јуче у регионалном парламенту, разговарали смо и о томе. Ја никада не би могао замислити ово као политичар. Ја се петнаест година раде активно бавим политиком. Ја сам добио оригинално писмо од ЦДУ и заиста ви сте овде наведени. Данас сам приликом припреме за интервју погледао и заиста News Front се налази овде  што значи да ће странице бити блокиране и праћене . Много новца ће бити уложено како би вас пратили, као и нас који говоримо руски језик. Да ми је ово неко рекао пре пет година , рекао бих да је то немогуће. Увек смо критиковали и критикујемо  Кину, где је наводно интернет контролише: прекинуте неке странице, неке блокиране. И сада  заправо у Немачкој, владајућа коалиција, која је увек држала заставу слободе, а сада каже да не, не, не, морамо да зауставимо ово, морамо да утичемо, ми ћемо блокирати. Више од 1 милион евра се сада издваја влада за праћење руског-говорног становништво: како реагују са новинарима, са којим говоримо, шта гледамо. Знате, искрено, то је само срамота, то је само апсурдно. Стога, мислим да долазе тешла времена кад се ми бојимо да ће РТ, Спутник и News Front  утицати на мишљење људи.

Да ми имамо привилегију да читамо и немачке и руске медије и да пратимо интернет. Мислим да је у овом моменту то правилан приступ како би се сазнала права информација. Због тога ја сваки пут постављам питање где и кад су руски медији навели лажну информацију. Нико још није навео пример. За разлику од ЗДФ који је признао да за информацију о Сирији и Алепу није имао доказе од руских медија такве информације нисмо имали.

Тагови: ; ; ;