Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић упозорио је да бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић преко директора Обавештајно-безбедносне агенције БиХ Османа Мехмедагића Осмице припрема озбиљан сукоб и рат који ће избити на пролеће.

 

 

 

«Ово што видимо као невиђену пропаганду у самој земљи, мржњу и стварање климе погодне за напад на Републику Српску, прате и догађаји у региону, а очито је да ту постоји договор», оценио је Галијашевић у изјави Срни.

 

Према његовим речима, док Хашим Тачи и Колинда Грабар Китаровић «вежу пажњу Србије за себе», изазивајући ексцесе и сукобе, Изетбеговић са друге стране посредством Мехмедагића предузима специјалне операције о којима не обавештава хрватску, ни српску компоненту у самој обавештајној служби.

 

«У вехабијским насељима врше се буквално борбене обуке и припреме за само пролеће», тврди Галијашевић.

 

Он је нагласио да је важно да се Изетбеговић «окрене око себе» и да погледа да ништа након 20. јануара /инаугурације новог председника САД Доналда Трампа/ у овом свету неће бити исто и да се свет већ променио.

 

«Турска и Иран ступају заједно на међународној сцени са Русијом и решавају своје виталне националне интересе уз помоћ Русије. Истовремено Саудијска Арабија договара аранжман око цене нафте управо са Русијом», нагласио је Галијашевић.

 

Он је додао да ће Изетбеговић оставити Бошњаке на ветрометини, да доживе судбину оних Бошњака који по другим земљама страдају невини као емиграција.

 

«У Турској се празне цела вехабијска насеља, изгоне се они Босанци и Херцеговци који су били веза за слање на ратишта у Сирију. Сви се они враћају овамо, концентришу се групе исламиста купујући читава насеља, а истовремено Сарајево буквално пушта ратне трубе и позива на конфликт», каже Галијашевић.

 

Он је поручио да би Изетбеговић коначно требало да буде паметан и да престане да ради оно што је радио његов отац — да «ставља бошњачку главу на пањ» и изазива нови ратни сукоб.

 

 

Тагови: ; ; ; ;