Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1076 пута напале територију ДНР. Нападали су Спартак, Старомихајловку, Жабичево, Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Зајцево, Широку Балку, Озреновку, Михајловку и Голмовски и околини Горловке, Јасиновату, као и насеља Саханка, Октобар и Коминтерново на југу ДНР.

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције НМ у подручју насеља Логвиново и Соколники као и споменика Кнезу Игору.

 

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале и насеља Доломитное, Зајцево и Широка Балка у околини Горловке, Спартак, Жабичево, Александрвку и Трудовски у околини Доњецка, Јасиновату и Круту Балку као и насеља Саханка и Коминтерново на југу ДНР. У околини Горловке оштећено је 5 стамбених објеката.

Тагови: ; ;