Удружење породица киднапованих са Косова и Метохије упутило је јавни позив директорки Центра за евроатлантске студије Јелени Милић да посети Спомен-собу “Косметске жртве” у Београђанки да би се, како поручују, упознала са чињеницама о злочинима почињеним на КиМ.

 

 

У писму Јелени Милић, која је синоћ свега пар минута пред крај напустила емисију Пинка у којој је гостовала са премијером Александром Вучићем, Удружење породица киднапованих на КиМ јој замера што је председника српске владе оптужила да штити генерала Љубишу Диковића, кога она сматра ратим злочинцем.

 

 

«“Ви генерала Диковића оптужујете због наводних злочина, и то једино због његове зоне одговорности, али сте одбили да говорите о злочинима доказаних злочинаца Харадинаја, Љимаја, Тачија, Чекуа, по њиховим зонама командне одговорности и о доказаним злочинима које су починили над Србима, Ромима, Горанцима, Муслиманима, лојалним Албанцима, као и о командној одговорности команданата Кфора»”, наводи се у писму.

 

Из Удружења примећују да је Милићевој у синоћној емисији засметао воз у бојама српске тробојке, јер сматра да је тиме Србија извршила атак на, по њој, «државу Косово“».

 

«“Зашто тако оштро нисте реаговали када је на утакмици Србија-Албанија у Београду слетео дрон са заставом такозване ‘Велике Албаније’“? Зашто нисте говорили о томе да је специјална јединица РОСУ“ настала од бивше терористичке „ОВК“ и да у својим редовима има албанске терористе, злочинце и муџахедине који су вршили отмице и убиства Срба у Дреници и широм Метохије?»”, питају из тог удружења Милићеву.

 

Такође, питају и зашто она, као директорка Центра, никада није затражила примену Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

 

«“Говорили сте о масовним гробницама Албанаца по Србији, а нисте хтели да говорите, јер нисте за то плаћени, о логорима у којима су били заточени Срби: Ликовац, Лапушник, Малишево, Клечка, Глођане, о масовним гробницама: Радоњићко језеро, Драгодан, Сува Река…»”, наводи се у отвореном писму Милићевој.

Тагови: ;