Пошто су литванске власти најавиле да ће градити зид на граници са Русијом, гувернер калињинградске области поручио је да ће им поклонити цигле и сав потребан материјал.

 

 

Антон Аликанов је поручио литванским властима да је спреман да их снабде циглама за зид који је Вилњус најавио да ће градити према гранцици са руском енклавом Калињинградом, преноси РТ.

 

Литвански званичници саопштили су у суботу да ће градити ограду на граници са Калињинградом, руском енклавом између Пољске и Литваније, како би се сузбило кријумчарење.

 

Aликанов је иронично одговорио литванским властима, рекавши за телевизију Росија 24 да је спреман да прибави сав неопходан материјал за ограду.

 

Подсетио је да Русија има «предивну фабрику» цигала на граници са Литванијом.

 

«Ако наше литванске колеге желе да подигну ограду како би зауставили кријумчарење, спремни смо да им обезбедимо грађевински материјал», поручио је Аликанов.

 

 

Граница између Литваније и Русије, односно Калињинграда, дуга је 225 километара.

 

Тренутно је руско-литванска граница обележена само посегним знаком и 13 метара дугом линијом. Литванија има и 100 метара ограде на 600 метара дугом граничном прелазу са Белорусијом, наводи РТ.

 

 

 

РТС

Тагови: ; ; ;