Хашим Тачи изјавио је данас да председник Србије Томислав Николић има исте циљеве као бивши председник Србије Слободан Милошевић, док је «Косово» заинтересовано за дијалог и нормализацију односа Београда и Приштине.

 

Председник Николић је данас изјавио да је спреман да на Космет пошаље војску ако се доведу у опасност животи Срба.

 

«Претње Србије да је спремна за рат и спремна да пошаље војне снаге на Косово јасно говоре да су циљеви Србије исти као они из времена Милошевића током деведесетих година», написао је Тачи на Фејсбуку.

 

 

Тачи је оценио да су претње ратом неприхватљиве, у супротности са дијалогом о нормализацији односа и директно угрожавају мир на Западном Балкану.

 

«Упркос старом језику претњи и провокација које долазе из Србије, позивам да се настави досадашњи пут дијалога, сарадње и спровођења постигнутих споразума између две земље и да радимо на пуној нормализацији односа између «Републике Косово» и Србије», каже Тачи.

 

 

Истичићи да «Косово» поштује слободу кретања људи и роба, Тачи је рекао да у последње време као део старог сценарија Србија је «на несрећу предузела кампању сталних провокација које имају за циљ да производе тензије на «Косову» и региону».

 

«Део тог сценарија је било претварање воза у пропагандно средство, китећи га порукама и сликама које су имале за циљ изазивање тензије на Косову и које су биле у потпуној супротности са уставом Републике Косово и европским и међународним конвенцијама”, рекао је Тачи.

 

 

Тагови: ; ; ;