Осим проблема са незваничним штрајком копилота незадовољних због кашњења зарада, «Монтенегро ерлајнс» се суочава и са техничким проблемима и ванредним догађајима, због којих је национални превозник остао са само два оперативна авиона, пишу подгоричке «Вијести».

 

 

Компанија «Монтенегро ерлајнс» је остала са мање од пола флоте, пошто је због удара грома у «ембрајер Е-195» на прекјучерашњем лету из Подгорице летелица приземљена и потребно је да се поправе мања оштећења.

 

Према незваничним информацијама, због проблема са копилотима и са неколико авиона, «Монтенегро ерлајнс» намерава да наредних дана узме у краткорочни закуп неколико авиона партнерске компаније «Ер Србија» са посадом.

 

Из те авио-компаније је Вијестима потврђено да је због техничких проблема изазваних ударом грома у авион отказан лет за Београд, и лет из Београда.

 

«Пошто се накнадним проверама испоставило да је оштећење настало приликом удара грома далеко веће него што се првобитно проценило, било смо принуђени да откажемо јутрашње ротације Подгорица – Београд – Подгорица», наводи се у одговору «Монтенегро ерлајнса» Вијестима.

 

 

Наводи се да су путници, који је требало да полете авионом црногорске компаније из Подгорице за Београд у и обрнуто, пребачени на летове «Ер Србије».

 

Према информацијама са сајта Аеродрома Црне Горе, јуче је отказан и лет за Љубљану и из Љубљане за Подгорицу. Из компаније је саопштено да су сви путници пребачени на сутрашње летове.

 

«Монтенегро ерлајнс» тренутно располаже само са два оперативна авиона. Реч је о авионима «ембраер Е-195» (4О-АОЦ) и «фокер Ф-100» (4О-АОП), док су таква два авиона приземљена због техничких проблема.

 

 

 

РТС

 

Тагови: ;