Генерала некадашње тзв. Армије БиХ Атиф Дудаковић, протеклог викенда у Луксембургу на скупу посвећеном «геноциду» у Сребреници, јасно и гласно позвао је младе Бошњаке да се наоружају, пишу «Новости«.

 

 

 

— Сваки Бошњак са 17 година мора себи купити «алфа униформу», чизме, врећу за спавање, ранац и крај приче. Као што имамо физичку и културу рада и исхране, морамо развијати и културу памћења и одбране — навео је Дудаковић.

 

 

Он је поставио и питање хоће ли постојати критична маса патриота да одбране Босну:

 

— Мислим да постоји, и та снага се види. И ја сам дошао овде међу вас да вам отворено кажем да ћу радити на нашем умрежавању.

 

 

Оваквим његовим иступом згрожени су преставници институција РС и поручују за «Новости» да је позив на наоружавање и призивање рата велика опомена за Српску и доказ у ком смеру иду намере Бошњака!

 

Потпредседник Скупштине РС Ненад Стевандић каже нам да се са овим позивом «демаскирају праве намере» Бошњака у БиХ:

 

— Сва мржња Бошњака према Српској није само политичка и интелектуална, већ је то мржња која је припрема за напад војног карактера. Наша је дужност да будемо озбиљни у детектовању тога и припремању одбране.

 

 

Милорад Којић, директор Центра за истраживање рата, каже за «Новости» да у БиХ не постоји кажњавање Бошњака за ратне злочине и зато Дудаковић слободно шета по Европи и позива на рат:

 

— Од 2005. стоји пријава против њега у Тужилаштву БиХ и никада није процесуиран. Био је на челу Армије која је 1995. заједно са Антом Готовином протерала 120.000 Срба из западнокрајишких општина. Убијено је тада 1.600 цивила и војника, а за 200 људи се још трага.

 

 

Којић наводи да је све ово поткрепљено доказима, али правосуђе БиХ никада није отворило предмет Дудаковић. Он је као и други генерали некадашње Армије БиХ заштићен:

 

— Није случајна ова изјава Дудаковића, јер је само пре неколико дана Бакир Изетбеговић био на промоцији пројекта «Геноцид над Бошњацима у протеклом рату», где је поновио да је Српска геноцидна.

 

 

Иначе, за Дудаковићевим «опсервацијама» о Србима, РС, није заостајао ни организатор поменутог скупа Алмир Мехонић, иначе новинар из Рашке области и члан НУНС. У свом говору истакао је да је «9. јануар дан када су давно скројени планови о уништењу Босне и Бошњака изашли на светлост дана, оличени у верској, политичкој, академској и културној елити српског народа».

 

 

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић упозорио је да бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић преко директора Обавештајно-безбедносне агенције Османа Мехмедагића Осмице припрема рат који ће избити на пролеће:

 

— Ово што видимо као невиђену пропаганду у самој земљи, мржњу и стварање климе погодне за напад на РС, прате и догађаји у региону, а очито је да ту постоји договор. Није случајно да Дудаковић сада гостује у Луксембургу и спомиње рат. Ово су опасне игре бошњачких политичара.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ; ;