Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:52

 

Данас око 16:00 украјински окупатори отворили су ватру на насеље Спартак северно од Доњецка. Такође у поподневним сатима непријатељ је отварао ватру и на Саханку у Новоазовском рејону на југу ДНР. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протеклих 24 сата 427 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево и Широку Балку у околини Горловке, аеродром, Старомихајловку, Луганское, Абакумово, Спартак и Еленовку у околини Доњецка, Јасное у околини Докучаевска, Веселое и Васиљевку у околини Јасиновате, као и насеље Бела Каменка у Тељмановском рејону на југу ДНР. Током напада погинуо је један војник ДНР, а оштећено је 10 стамбених објеката.

13;18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Долгое, Лозовое и Калиновка.

 

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Трудовски, аеродром, Спартак, Александровку и Волво Центар у околини Доњецка, Веселое и Васиљевку у околини Јасиновате, и околину Докучаевска.

Тагови: ; ;