Од почетка је мантра «Путин агент Кремља» која у западним медијима претендује да заузме прво место мантри «Асад треба да оде» била иритирајућа. Сад америчке демократе, које након пораза на изборима подсећају на родитеље који су изгубили децу желе да изазову што више жалости и да се склоне у страну како би избегли непријатне разговоре.

 

 

Стање Клинтонове, њеног тима и новинара који су под њиховом контролом може се упоредити са опсесивно-компулсивним растројством — менталном болести која карактерише развој присилних мисли и патолошке страхове. Као рањена животиња, сатерана у ћошак, они настављају да нападају поново и поново, монотоно и неефикасно упркос чињеници да су њихови уједи све слабији и слабији. Можемо само да нагађамо чему се надају а можда се уопште и не надају само испуњавају на њих потрошена средства.

 

Тако или не британски новинари из ТВ  BBC One показали су филмску истрагу с «говорним» именом «Трамп агент Кремља»?. Аутор овог филма новинар Џон Суини, кога је Трамп назвао глупим рекао је за свој филм да представља сензацију века, која ће драматично изменити мишљење светске јавности о Доналду Трампу. У ствари испоставило се да је филм једна неоснована, празна љуштура заснована на низу допинг истрага и тражења скривених Путинових милијарди.

 

И тако, са пуном озбиљношћу нама саопштавају да су се руске службе докопале наводних прљавштина о Трампу и сад га уцењују. Као доказ «детективи» из Би-Би-Си-ја нам наводе кревет у московском хотелу Риц где је годинама одседао милијардер, а затим нас подсећају како су снимили голог Михаила Касјанова. На тај начин гледалац треба да нађе сличност и помисли да су, попут Касјанова, Руси и за Трампа нешто ископали.

 

Наравно ни то није прошло без «руских хакера». Слика сајбер-зликоваца у шеширу и са наушницама појављује се кроз цео филм, иако не само доказе у њихову умешаност у америчке изборе, него и само постојање аутори нису могли наћи. Само реч «медведи» у називу хакерске групе «Fancy Bears» (Џон Суини је уверен да су кинески хакери панде, а медведи се користе само у Русији).

 

У принципу овде нема никаквог пробоја. Само баналне парафразе и интернет гласине русофоба. Џон Суини жели да застрашивањем убеди јавност у изопаченост Трампа, као што и Клинтонова жели да емоцијама збаци чињенице. Међутим резултати избора у САД показују да је народ уморан од њихових глупости.

Тагови: ; ;