Председник Српске народне партије Ненад Поповић састао се данас у Москви са Сергејем Железњаком, замеником секретара Генералног савета Јединствене Русије.

 

 

На састанку је оцењено да је покушај терористичког напада на воз који је путовао из Београда за Косовску Митровицу провокација усмерена на изазивање конфликта и нестабилности на Балкану.

 

Поповић и Железњак су констатовали да је инцидент који се догодио у суботу потврдио да се припремају провокације усмерене на подривање најављених промена које ће наступити у политици САД и НАТО после инаугурације Доналда Трампа.

 

На састанку је закључено да економска сарадња Србије и Русије има огроман потенцијал, али да тај потенцијал није довољно искоришћен. За значајније повећање извоза из Србије у Русију, као и за привлачење инвестиција из Русије у Србију, неопходно је да Србија што пре оснује институције за економску сарадњу са Русијом по узору на оне које већ постоје за сарадњу са ЕУ. Поповић је истакао да очекује формирање таквих институција, јер је то обећање дато грађанима Србије.

 

Председник СНП је изразио захвалност на принципијелном ставу Русије по питању заштите интегритета Републике Србије на Косову и Метохији.

 

 

 

Извор: СНП

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;