Генерал Миломир Савчић, председник Борачке организације РС, оценио је небулозном изјаву Атифа Дудаковића да је спреман да поведе присталице на рушење Републике Српске.

 

» Док њихови неспособни генерали воде политику, ничему корисном се не можемо надати. Ради личног рекламирања и подизања значаја и важности у очима Бошњака дају овакве изјаве. Глумили су патриоте и клели се у Југославију док су били официри ЈНА, па су је издали, а сада то понављају у БиХ «- рекао је Савчић.

 

Он истиче да они годинама ништа друго не раде, осим што наплаћају свој патриотизам и тако покушавају да избегну одговорност за злочине које су њихове јединице починиле над Србима.

 

«Бошњацима не одговара истина. Они знају ко су биле прве жртве у Броду, Приједору, Сарајеву и другим местима. Знају да су то били Срби. То говори ко је изазвао рат и крвопролиће и ко је најодговорнији за несрећу коју је БиХ доживела» — поручио је Савчић.

 

Позивање младих Бошњака на рат и поруке Атифа Дудаковића да је увек спреман за борбу, показују да је бошњачка политика била и остала политика сукоба, став је представника институција Републике Српске.

Извор Вечерње Новости

 

 

Тагови: ; ;