Минибус који превози мештане из српског дела Сувог Дола до Косовске Митровице, већ месец дана је на мети албанских младића, који га гађају грудвама с каменицама што плаши путнике, како сами кажу.

 

 

Тако је данас око поднева поломљено ветробранско стакло аутобуса, потврдли су путиници који тај превоз користе свакодневно. Они су додали да су ти напади учестали у последњих месец дана, а да њихово обраћање полицији није дало резултат.

 

Суви До је једино мултиетничко село надомак северне Косовске Митровице, са 70 српских породица, 40 домаћинстава и 36 породица у згради подигнутој средствима Канцеларије Владе Србије за Косово.

 

«Инцидент сваки пут пријавимо полицији која ништа не предузима. Сваки дан доживљавамо стрес, са напетошћу одлазимо и враћамо се. Путници су свих узраста јер им је живот усмерен ка Косовској Митровици, деца иду у школе, студенти на факултете, радници на посао», рекла је једна од путница која је сведок учесталих напада.

 

Према њеним речима, иако је Суви До само на трећем километру од Косовске Митровице, путовање је врло стресно и напето јер се «никада не зна шта ће ‘комшијама’ пасти на памет, да ли ће нас каменовати, зауставити…».

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;