Споразумом о радиодифузији у седишту Уједињених нација у Њујорку, руски ТВ канал РТ  је почео са званичним емитовањем, изјавила је заменица генералног секретара за јавно информисање УН, Кристина Гаљак.

 

«У данашњем сложеном свету, различити погледи, различита мишљења и разноврсност извора су кључни. Дефинитивно, ви ћете допринети бољем разумевању овог комплексног света.» – изјавила је Гаљак на церемонији пуштања ТВ канала РТ.

 

Емисија РТ о унутрашњој информационој мрежи УН ће бити доступна на 66. каналу.

 

Како је на свечаности, навео руски стални представник у УН Виталиј Чуркин, тај број је лако запамтити.

 

«Мислим да су УН и РТ — две највише препознатљиве скраћенице у свету. УН су дугогодишња институција, док је  РТ — релативно млада, чије је укупно постојање мало више од 11 година» — рекао је Чуркин.

 

 

«Будимо искрени, РТ сви гледају. Дипломате, амбасадори, министри иностраних послова, шефови држава и влада, и не само да гледају, већ и причају о РТ повремено дајући јавне изјаве. Понекад, у својој критици, они изгледају као ПР представници РТ, што овај медиј  чини тако добро познатим у свету. Сада они могу то да ураде не напуштајући зидове Уједињених нација «, -додао је руски дипломата.

Тагови: ; ;