Заједничка операција Русије и Турске у Сирији је доказ да Русија може да сарађује са другим државама. Зато би и друге западне земље требале да следе пример Турске и да удруже снаге са Москвом у борби против тероризма, изнео је своје мишљење уредник Veterans Today Мајк Харис у интервјуу за Press TV.

 

 

«Волео бих да видим да се САД боре против тероризма, а не да га подржавају. Ове заједничке акције Русије и Турске у Сирији су доказ да Русија и друге западне државе могу да сарађују. Дакле, овај пример вреди узети као тест да је могућа практична реализација овакве сарадње и проширити га».

 

«Ако заиста желимо да се убрза процес и да се елиминише међународни тероризам, то је добар пример и модел који треба следити. Као што знате, ја сам често говорио о томе, Турска је повлађивала терористима. Она је омогућавала испоруку материјалне подршке у Сирији да би подржала терористе».

 

«Чини се да је Турска променила своју тачку гледишта по овом питању. И надајмо се да ће наставити да се придржава тога. Међутим, време је да се зауставе напади на Сирију. Ово није исто као ситуација да САД и друге западне силе користе терористе као посреднике да би срушили Асадов режим и да би промовисали другачију политику на Блиском истоку», каже Харис.

 

Ката

 

Тагови: ; ;