«Дошли смо да се опростимо с председником који је ширио ратове, због тога што желимо мир у Сирији, у Донбасу, у Егејском мору».

 

 

Неколико десетина људи са црним маскама и наранџастим шеширима раширило је плакате с натписом „Гудбај, господине председниче рата“ и „Не рату, не НАТО-у“. Људи су држали у рукама црне балоне и фотографије деце с називима земаља и региона у којима су у току борбена дејства у којима учествују САД – Ирак, Сирија, Либија, Авганистан, Пакистан, Еритреја, Јемен, Донбас.

 

„Данас је последњи дан председничког мандата Обаме. Када је био изабран за председника, САД су водиле два рата – у Ираку и Авганистану, а он је обећао да ће их зауставити. Сада САД воде осам ратова. Само 2016. бацили су 230.000 бомби, погинуле су хиљаде људи“, рекао је Андреас Зафирис, један од организатора акције.

 

„Дошли смо да се опростимо с председником који је ширио ратове, због тога што желимо мир у Сирији, у Донбасу, у Егејском мору“, рекао је Зафирис који је раније више пута учествовао у акцијама прикупљања хуманитарне помоћи за житеље Донбаса.

 

 

У завршници скупа учесници су пустили црне балоне.

 

Полиција није спречавала одржавање скупа, замоливши демонстранте само да се не приближавају огради Амбасаде САД и да не праве нереде.

 

 

Тагови: ; ; ;