Током саслушања Аустријанац албанског порекла је признао да је намеравао да изврши бомбашки напад на подземну железницу у Бечу или на неком другом јавном месту.

 

 

Према писању бечког дневника Кронен цајтунг он је рекао да је на интернету пронашао упутство за израду експлозива и да је намеравао да изврши напад на подземну железницу или на неком другом, веома посећеном, јавном месту у Бечу.

 

Осумњичени, који ће за неколико дана постати пунолетан, одрастао је у месту Нојнкирхен.

 

У пубертету је имао бројне проблеме, а починио је и више кривичних дела – од крађе до наношења телесних повреда.

 

Пошто је био незапослен све је више упадао у радикализовано друштво.

 

Очигледно је био велики симпатизер Исламске државе, а на свом Твитер налогу је хвалио исламистички масакр у једном америчком ноћном клубу.

 

Његови суседи су згранути и потпуно изненађени што је неко ко живи поред њих био спреман да изврши бомбашки напад.

 

Његови суседи су згранути и потпуно изненађени што је неко ко живи поред њих био спреман да изврши бомбашки напад.

 

Аустријска полиција тренутно трага за осталим терористичким ћелијама, или саучесницима, а утврђено је да је младић путовао широм Европе.

 

Иначе, у Аустрији постоји снажна салафистичка сцена, а како преносе медији, међу главним личностима су Мухамед М. и Тутинац Мирсад Омеровић.

 

Мухамед М. је отишао у рат у Сирију, где је међу водећим личностима Исламске државе, а Омеровић се налази у притвору након што је осуђен на 20 година затвора због врбовања бораца за Исламску државу, као и њено финансирање.

 

 

Тагови: ; ;