Председник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да Србе у Италији јако радује што је Дан Републике остао да се обележава и после проблема које су постојали.

 

 

«Искрено се надам да су ти проблеми превазиђени доношењем новог закона и да више неће бити иницијатива које су бескорисне за било кога и да ћемо још дуго година обележавати наш Дан», рекао је Чубриловић, који се вечерас у Вићенци састао са представницима удружења Срба, а сутра ће се обратити на свечаном обележавању Дана Републике које први пут организује Савез Срба у Италији.

Чубриловић је навео да је имао састанак са представницима седам удружења Срба који су исказали жељу да обележе Дан Републике Српске и да он буде присутан.

 

«На вечерашњем састанку доминирала су привредна питања и проблеми који муче наше људе који су овде привредно активни. Има их који имају и своје фирме и који имају одређене законске проблеме да би могли реализовати неке од својих пројеката», рекао је Чубриловић.

 

Он је нагласио да га посебно радује што људи нису политизирали ниједну ситуацију што се тиче и Републике Српске и Дана Републике Српске, него је разговарано о конкретним питањима и решењима.

 

«То је оно што треба да укаже и пут Републици Српској како бисмо своју економску позицију могли да јачамо и везом са нашом дијаспором», истакао је Чубриловић.

 

Председник Народне скупштине Републике Српске сутра у 9.00 часова присуствоваће литургији и свечаном резању славског колача у православној цркви Светог Луке у Вићенци, а у 13.00 часова обратиће се на свечаном обележавању Дана Републике Српске, који први пут организује Савез Срба у Италији

Тагови: ; ;