Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта сматра да су изјаве некадашњег врховног поглавара Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића и члана Светског бошњачког конгреса Суада Куртћехајића о Републици Српској «фашистичка провокација».

Миодраг Линта наводи да су тим изјавама Републику Српску изједначили са злогласном Независном државом Хрватском и Исламском државом и затражили укидање њеног имена, наводи се у саопштењу.

 

 

«Церић и чланови Светског бошњачког конгреса треба добро да знају да нема помирења док се Бошњаци не одрекну политике Алије Изетбеговића и док не признају геноцид који су починили над Србима и НДХ и етничко чишћење Срба и бројне злочине над Србима у Федерацији БиХ», поручио је Линта.

 

Председник Савеза Срба из региона наводи да су Срби у НДХ били жртве усташког геноцида, а Бошњаци су у тој геноцидној творевини називани хрватским цвећем.

 

Линта истиче да Република Српска није парадржавна творевина, како наводи Церић, већ израз тежње српског народа за својом државом управо с циљем да му се не понови још један геноцид од стране Хрвата и Бошњака.

 

 

РТС

Тагови: ;