Адвокатска комора Београда одбила је захтев бившег тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића за упис у адвокатски именик јер, како сматрају, није достојан да се бави том професијом, пише данас лист «Политика«.

 

 

Како наводи «Политика«, позивајући се на своје изворе, за упис Вукчевића у адвокатски именик гласао је само један члан коморе, док је 11 било против.

 

«Став већине чланова Управног одбора АКБ је да је бивши тужилац за ратне злочине недостојан да се бави адвокатуром јер, по њиховој оцени, није обављао професионално своју тужилачку функцију», преноси Блиц.

 

 

Вукчевићу је «највише замерено што је дозвољавао да се бивша директорка Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић меша у поступке које је водило Тужилаштво за ратне злочине».

 

То је други пут да Адвокатска комора Београда одбија да у своју евиденцију уведе Владимира Вукчевића, а претходни пут је његов захтев одбијен уз образложење да није доставио комплетну документацију.

 

Вукчевић је био први тужилац за ратне злочине и ту функцију је обављао од 2003. до 2015. године, када је пензионисан.

 

Бављење адвокатуром раније није било омогућено ни некадашњој министарки правде Снежани Маловић као ни бившој председници Високог савета судства Нати Месаровић.

 

 

 

 

Тагови: ; ; ;