Европска унија је неуспешни експеримент и зато са њом треба завршити, рекла је лидерка француске крајње десничарске партије Национални фронт и кандидаткиња за председника Француске Марин ле Пен.

 

 

«ЕУ је мртва, али још не зна то. Доживела је неуспех у сваком погледу: у економском — што подразумева веома слаб привредни раст, у социјалном — при чему расте сиромаштво, а незапосленост је на високом нивоу, и у безбедносном, јер ЕУ није у стању да заштити своје границе и не може нас заштитити од тероризма», рекла је Марин ле Пен немачком Билду.

 

 

Ако експеримент доживљава тако жалостан неуспех, њега треба завршити, оценила је лидерка француске деснице, преноси данас Спутњик.

 

Уз то, ле Пен је нагласила да ће у случају победе на изборима тражити од Брисела низ ограничења која се тичу националних граница, економије и права.

 

Раније је Марин ле Пен критиковала немачку канцеларку Ангелу Меркел, назвавши катастрофалном њену политику према мигрантима.

 

Она је јуче, на самиту европских лидера националистичких партија у Кобленцу у Немачкој, изјавила да ће 2017. бити година буђења људи континенталне Европе.

 

 

 

 

Тагови: ;