Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 991 пут напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Доломитное у околини Горловке, Александровку, Трудовски, аеродром и Спартак у околини Доњецка, Јасиновату са насељима Крута Балка и Веселое, као и насеље Саханка, Лењинское, Безименое и Коминтерново на југу ДНР.

 

13;18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана четири пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиновка, Долгое и Пришиб.

 

Украјинске снаге нападале су током претходне ноћи доњецки аеродром, као и насеље Александровка у околини Доњецка. Зајцево у околини Горловке, Круту Балку у околини Јасиновате, као и насеље Саханка на југу ДНР. Током напада оштећене су две куће у околини Горловке.

 

Данас око поднева украјинска војска гранатирала је индустријску зону Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

Тагови: ; ;