Министар спољних послова Србије Ивица Дачић демантовао је данас наводе албанских медија да је рекао да је Србија сагласна да се размене територије са Приштином и то да Прешево и Медвеђа припадну Косову, а северни део покрајине Србији.

Агенција на албанском „Прешево јоне“ објавила је интервју за који наводи да је урађен са српским министром спољних послова Ивицом Дачићем. У интервјуу Дачић, међутим, износи тврдње потпуно супротне државном ставу и Бриселском споразуму.

„Приштина и Београд лако могу да се договоре око размене територија“, објавила је та агенција, наводно цитирајући Дачића.

Према тој агенцији, Дачић је дословце рекао да је Београд сагласан да размени територије са Приштином и то да Прешево и Медвеђа припадну Косову, а северни део покрајине Србији.

 

Са друге стране, Дачић тврди да је та изјава измишљотина.

 

„Никада нисам дао интервју нити изјаву тој агенцији. Шокиран сам“, рекао је Дачић за „Блиц“.

На питање да ли је злоупотребљен, Дачић одговара да јесте и наводи могући разлог објављивања „непостојећег интервјуа“.

 

„Вероватно је циљ да се пред наставак дијалога поново изазове нестабилност и окриви власт у Београду. Иначе, о потреби трајног решења за Косово ја говорим годинама и отуда не знам зашто им треба да измишљају интервјуе“, поручује Дачић.

Он додаје да су српски преговарачи привржени дијалогу и спровођењу Бриселског споразума.

 

Блиц / Спутњик

Тагови: ; ;