Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:46

 

Око 16:45 украјински нацисти су отворили ватру на околину Јасиновате. Напад је трајао до 17:40. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Данас око 14:оо украјинске снаге су напале град Стаханов у ЛНР. Током напада оштећене су две куће. Око 13:30 отворили су ватру по Дебаљцеву где су се у том моменту налазили представници  посматрачке мисије ОЕБС-а на челу са Александром Хугом, представници Заједничког центра за контролу и координацију помирења непријатељских страна, као и Народне милиције ЛНР.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1278 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Широку Балку и Михајловку у околини Горловке, Александровку, Старомихајловку, Сигналное, Жабичево, аеродром и Спартак у околини Доњецка, Јасиновату и Васиљевку, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.Током напада оштећене су четири куће.

 

 

 

 

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевске снаге током претходног дана 7 пута напале територију ЛНР. Нападали су Калиново, Логвиново, Калиновку, Санжаровку и Калиновку.

 

Украјинска војска је током претходне ноћи гранатирала и околину Доњецка, Јасиновате и насеља на југу ДНР. Од 18.до 03:00 украјински окупатори нападали су Александровку, Еленовку, Луганское и доњецки аеродром у околини Доњецка, Јасиновату, као и насеље Саханка на југу ДНР.

Тагови: ; ;