Део америчке оклопне технике која је у оквиру операције Атлантик ризолв (Atlantic Resolve) распоређена у Европској унији у Пољској је оштећена. Америчка војска није очекивала да ће наићи на такве потешкоће приликом транспорта војне опреме из Немачке у Пољску, због чега је део технике оштећен при самом транспорту.

 

 

 

Због временских услова је оштећено неколико оклопних возила. Амерички «Хамер» је слетео с пута и ударио у дрво, а камион са муницијом за тенкове је имао саобраћајну незгоду. Инцидент се догодио 21. јануара у близини села Свидницав у Војводству Лубуш.

 

Али то није све. Неколико оклопних возила је ударило у мостове који су били нижи него што су војници очекивали. Пет оклопних возила је остало у Немачкој и за сада није пронађен безбедан начин њиховог пребацивања.

 

Осим тога, један број америчких тенкова је стигао у Европу са испражњеним акумулаторима, што је потврдио командант снага САД у Европи генерал-потпуковник Бен Хоџис. Он је признао да Вашингтон не поседује довољно информација о инфраструктури у земљама НАТО-а које су раније биле део Варшавског пакта.

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;