Израелске власти су у уторак саветовале своје грађане да напусте Синај због опасности од терористичких напада, повећане како тврде, због годишњице свргавања председника Хоснија Мубарака и доласка исламиста на власт.

У извештају Одбора за борбу против тероризма, штаба националне безбедности Израела, према доступност информација постоји велика могућност терористичких напада на туристичким локацијама полуострва.

 

«Одбор за борбу против тероризма, позива све Израелце да одмах напусте то подручје и врате се кући. Они који су намеравали да отпутују на  Синај, препоручујемо да одустану од путовања,» — наводи се у саопштењу.

 

Напомиње се да су се током претходних година, у Египту догодили различити напади повезани  са «25. јануаром- Даном револуције».

 

Подсетимо да је у  јануару 2011. године, народним бунтом који је почео 25. јануара смењен са дужности шеф државе Хосни Мубарак, који је био на власти скоро 30 година.

 

Синајско полуострво се сматра у Израелу као извор разних претњи по националну безбедност. Терористичке групе  у у више наврата изводиле нападе на Синају које је врло популарно летовалиште на Црвеном мору.

Тагови: ; ; ;