Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:34

 

Данас око 13:30 украјинске снаге су испалиле ракету на цивилни аутомобил који се кретао према насељу Долгое у околини Славјаносербска у ЛНР. Том приликом возач 1950 годиште је жив изгорео а троје путника је рањено.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 424 пута напале територију ДНР. Нападали су Зајцево, Жељезну Балку, Сигналное, доњецки аеродром, Волво Центар, Александровку, Трудовски, Круту Балку, Веселое, Докучаевск и Николаевку. Током напада оштећено је 11 кућа.

13:23

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана три пута напале ЛНР. Два пута су напале насеље Калиново, и један пут насеље Калиновка.

 

Од 19:00 до 01:00 украјинске снаге су нападале Александровку, Трудовски, Волво Центар и аеродром у околини Доњецка, Круту Балку и Веселое у околини Јасиновате. Током напада оштећене су четири куће.

 

Јутрос око 08:30 украјински нацисти су отворили ватру на насеље Николаевка у Тељмановском рејону на југу ДНР.

Тагови: ; ;