Рамзан Кадиров је демантовао извештаје медија да ће у  новоизграђеном Међународном центра за обуку у Гудермсу «запослити инструкторе» америчких  специјалних снага и владиних агенција. «Ако погледамо акције америчких специјалних снага, не разумем шта то ови момци могу научити руске момке,» рекао је Кадиров.

Раније су медији известили, позивајући се  на Рамзана Кадирова да приватни инструктори из Сједињених Америчких Држава могу наћи посао у међународном центру за обуку специјалних снага, која је се гради у Чеченији.

 

«Ако погледамо акције америчких специјалних снага, не разумем шта то ови момци могу научити руске момке. Нпр, наш тим на Светском првенству у Јордану био на првом месту, а Американци су били негде иза првих двадесет.» рекао је Кадиров у интервјуу агенцији «Грозни-Информ» који је објављен на званичном сајту председника Чеченије.

 

Кадиров у интервјуу није одбацио могућност «да неки бивши радници који имају значајно искуство у приватном сектору безбедности могу аплицирати за место инструктора али у овом случају не постоји гаранција да ће бити примљени.

Тагови: ; ;