Информација која циркулише интернетом о војном присуству Кине, на граници са Русијом је само нагађање и шпекулација, преносе РИА Новости изјаву прес-служба кинеског Министарства спољних послова.

 

 

Подсетимо у уторак је кинески лист Глобал Тајмс објавио чланак уз фотографије интерконтиненталних балистичких ракета «Донгфенг-41» (ДФ-41). Према писању медија, један од три тима ових ракета се налазе у северо-источној провинцији Хилонгјанг, која се граничи са Русијом. ДФ-41 – је балистичка ракета са максималним дометом више од десет хиљада километара. Пројектил је опремљен бојевним главама са индивидуалним навођњем

 

«У овом тренутку, свеобухватно стратешко партнерство између Кине и Русије је на високом нивоу, а стратешко узајамно поверење између две стране се стално продубљује сарадњом између две земље у различитим областима. Што се тиче тзв војног присуства -. Ово су само шпекулације и нагађања, које су се прошириле интернетом «, — објављено је у писаном документу кинеског министарства иностраних послова.

 

Сличан одговор је објављен и из Министарству одбране које је такоше назвало шпекулацијама информације на интернету.

 

Подсетимо да је потпарол руског председника, Дмитриј Песков, изјавио да «Москва не види развој кинеских оружаних снага као претњу». Портпарол Кремља је додао и то, да је «Кина стратешки савезник Русије.»

 

Портпарол Министарства спољних послова Кине, Хју Цунинг је у среду на конференцији за новинаре рекао да коментар руске стране карактерише висок ниво поверења између две земље.

Тагови: ; ;