Председник Србије Томислав Николић изјавио је да би одређени сегменти администрације у Бриселу требало да престану да константно држе страну Приштини.

 

 

Николић је за португалски лист Диарио де Нотициас, истакао да би запаљиве изјаве Хашима Тачија и других званичника Приштине заиста требало да забрину Европу.

 

«Али Европа то лако може да реши: једноставно, нека им недвосмислено и одлучно покаже да се тако нешто неће толерисати. И нека одређени сегменти администрације у Бриселу престану да им константно држе страну», истакао је Николић.

 

Он је поручио да је Србија испунила све на шта се обавезала бриселским споразумом и да ништа од онога на шта се обавезала није прекршила, «што се за Албанце у Приштини свакако не би могло рећи».

 

Николић је као апсурдне означио тврдње да Србија жели да анектира север Косова и Метохије, истичући да је тако нешто немогуће будући да су Косово и Метохија већ у саставу Србије.

 

«Такозвана независност, коју су, нажалост, признале поједине земље у свету међу којима је и Португал, противи се свим међународним правним принципима на којима почива савремена људска цивилизација», закључио је Николић.

 

 

РТРС

Тагови: ; ;